Matrikkeli

Osasto Lauri Törnin matrikkeliprojekti

Osasto Lauri Törni Perinnekilta ry on tekemässä matrikkelia JääkK/1.Div jäsenistä ja toiminnasta. Itsenäistä kirjaprojektia johtaa hallituksen jäsen Joel Sjögren.

Apua kaivataan etenkin osaston jäsenien sukulaisilta tai henkilöiltä, jotka tietävät osaston jäsenten sodanjälkeisestä elämästä jotain. Runko tulee koostumaan törniläisten kantakorteista ja muista Kansallisarkiston lähteistä. Ne loppuvat kuin seinään loppuvuoteen 1944, siksi on olennaista saada täydentävää tietoa lähisukulaisilta. Tällä hetkellä meillä on yhteys noin 30:een törniläisten sukulaisiin.

Pienikin tiedonmuru saattaa olla tärkeä kirjaprojektille, joten älä missään nimessä epäröi ottaa yhteyttä! Erityisen kiinnostuneita olemme kuvista, kunniamerkeistä, kirjeistä ja tarinoista, jotka koskevat osaston toimintaa tai jäseniä. Ilmoita Joel Sjögrenille joko sähköpostitse tai soittamalla, mikäli Sinulla on halukkuutta osallistua tähän erittäin isoon projektiin.

HUOM! Matrikkeliprojekti on ollut tauolla 2017-2021 allekirjoittaneen toisesta kirjaprojektista johtuen – Jatkosodan asevelimerkit – joka julkaistiin 1.10.2021. Suoritan maisterivaiheen HY:llä 2021-2023, eli matrikkeliprojekti tehdään sen mukaan kuin aika antaa myöden. Tähän asti on ollut todella ilahduttavaa huomata, että melkein joka kuukausi on satanut sisään yksittäisiä tiedonmurusia sukulaisilta ja halu auttaa on ollut suuri.

 

Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Joel Sjögren, killan hallituksen jäsen +358-50-3509826, joel.r.sjogren (at) gmail.com

 

P.S. Jatkosodan asevelimerkit-kirjasta löytyy myös Osasto Törnin tunnuksen historiaa:

https://docendo.fi/sivu/tuote/jatkosodan-asevelimerkit/3816812?gclid=Cj0KCQiAtJeNBhCVARIsANJUJ2He57T67BbctLfIDX_eq2VKP7QfT5G2hc1arMv-1Vn7V0c3xPrg6twaAhcyEALw_wcB